Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Apelul lui Leancă pentru opoziția pro-europeană de la Chișinău

19 iun. 2018,, 13:32   Politică
3194 0

Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, a evidențiat în cadrul unei conferințe de presă importanța relațiilor interstatale, în mod special cele dintre SUA și UE, pentru regiunea Europei de Est și, inclusiv, pentru Republica Moldova, relatează Noi.md..

„Fără claritatea și recunoașterea obiectivului de integrare europeană a Republicii Moldova de către țările europene, noi nu avem un viitor, nu avem șansa de a ne dezvolta și să ne impunem. De aceea, întreaga activitate pe care o desfășor, alături de colegii de la Externe, se concentrează pe readucerea în centrul atenției UE a subiectului regiunii noastre”, a declarat Iurie Leancă.

Vicepremierul pentru Integrare Europeană a punctat că obiectivul vizitelor sale la Viena și Constanța a fost să readucă în dezbateri viitorul Republicii Moldova, în contextul ultimelor evoluții de pe arena internațională.

„Mi-aș dori foarte mult ca de viitorul țării noastre să nu se preocupe doar guvernarea, dar și opoziția care pretinde a fi pro-europeană. Deci, dacă e pro-europeană, pe acest subiect, cel puțin, trebuie să avem un consens larg, național, iar atunci cînd mergem la Bruxelles, de exemplu, să vorbească despre viitorul Republicii Moldova într-un context european”, a subliniat Iurie Leancă.

De menționat că, recent, Iurie Leancă a efectuat mai multe vizite oficiale în Slovacia, Austria și Romînia. Subiectul central al discuțiilor l-a constituit dinamizarea relațiilor dintre Republica Moldova și statele membre ale Uniunii Europene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?