Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Leancă, catalogat drept profitor și oportunist de un fost ambasador

20 mar. 2018,, 10:40   Politică
5345 5

Fostul ambasador al Republicii Moldova în România, anterior și în Belgia și NATO, Iurie Reniță, aruncă săgeți în adresa vicepremierului pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă.

Într-un interviu pentru Ziarul de Gardă Reniță a declarat că a fost revocat din funcție la indicația lui Leancă, coordonată cu Plahotniuc, iar liderul PPEM a mai fost catalogat drept reprezentant al categoriei de „profitori și oportuniști”.

Reniță, care a fost revocat din funcție în octombrie 2017, a declarat că este vorba de „o răzbunare, răfuială politică”, iar „cei care au avut grijă de revocarea sa” sînt foștii săi colegi, Iurie Leancă și Andrei Galbur.

Diplomatul a fost întrebat și ce crede despre funcția lui Leancă în actualul Guvern. „Îi doresc lui Leancă să reuşească, deoarece e o funcţie extrem de responsabilă, dar cunoscîndu-i stilul de lucru şi activitatea anterioară la Externe, cînd foştii colegi îi scriau inclusiv speech-urile pentru şedinţele şi congresele PLDM sau mergeau în locul lui la întîlnirile cu alegătorii din Cimişlia, nu aş fi atît de optimist. De altfel, constat că Iurie Leancă face parte din categoria marilor profitori şi oportunişti, valabili pentru toate regimurile politice. Cred că ar fi indicat să ne amintim aici de actul de trădare cu Palanca (caz uitat), de plăcuţele diplomatice de înmatriculare pe multiplele maşini de lux ale lui Şor de la Moscova şi de relaţia specială şi privilegiată cu acesta, de furtul miliardului”, a declarat Reniță.

Solicitat de Agora, consilierul de comunicare al PPEM a transmis reacția lui Leancă la declarațiile lui Reniță. „Prefer să nu comentez senzații sau păreri ale unei persoane frustrate că nu s-a mai găsit un partid să-i dea o politic o nouă sinecură. Probabil, caută doar să se facă remarcat prin astfel de ieșiri. Întotdeauna cînd văd un diplomat coborînd la un așa nivel, nu pot decît să-i privesc cu regret această cădere. Din fericire, nu sînt prea mulți diplomați adevărați care au ajuns într-o astfel de situație, mai mult se întîmplă la cei „plasați” politic în diplomație”, declară oficialul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?