Leancă: Apropierea Moldovei de UE trebuie să continue

Leancă: Apropierea Moldovei de UE trebuie să continue

Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, a subliniat în cadrul Reuniunii ambasadorilor Republicii Moldova că țara noastră că trebuie să se concentreze și mai mult pe aprofundarea relațiilor cu instituțiile europene și cu țările membre al UE, relatează Noi.md.

În cuvîntul de salut adresat ambasadorilor, Iurie Leancă a reiterat faptul că integrarea europeană este prioritatea principală a Republicii Moldova. Totodată, vicepremierul pentru Integrare Europeană a enumerat obiectivele setate pentru anul 2018 precum menținerea unui dialog multidimensional cu Uniunea Europeană, implementarea Acordului de asociere, racordarea legislației naționale la acquis-ul comunitar, aprofundarea colaborării cu statele Parteneriatului Estic etc.

„Nu există o altă soluție pentru Republica Moldova decît integrarea în Uniunea Europeană. Împreună trebuie să depunem toate eforturile pentru a realiza acest deziderat. Indiferent de temperatura de moment din relația Chișinău-Bruxelles, împreună trebuie să ne axăm pe aprofundarea relațiilor cu instituțiile europene pornind de la interesele cetățenilor țării noastre”, a declarat vicepremierul Iurie Leancă. 

În urma discuțiilor cu diplomaţii moldoveni, au fost stabilite sarcini şi priorităţi pe termen scurt și mediu în vederea dezvoltării dialogului cu Uniunea Europeană pe toate segmentele de interes comun.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load