X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Leancă anunță că-l va da în judecată pe Platon

2 aug. 2019,, 14:11   Politică
3784 2

După ce acum două zile, în cadrul unui interviu pentru postul de televiziune TV8, Veaceaslav Platon a declarat că fostul premier Iurie Leancă ar fi fost implicat „în totalitate” în furtul miliardului, Leancă a reacționat.

Fostul prim-ministru afirmă că toate declarațiile făcute de omul de afaceri nu corespund adevărului și că îl va acționa în judecată.

„Domnul Platon, cel care este considerat cel mai mare raider din spațiul post-sovietic, iată vine și zice că nu a fost bine că Guvernul s-a implicat în toamna 2014 cînd s-au eliberat garanțiile bancare. Probabil pentru el ar fi fost bine ca jumate de milion de cetățeni să rămînă fără depunerile bănești, ca sistemul bancar să se prăbușească, iar el să cumpere bănci la preț de 2 bani, ca întreaga economie a Moldovei să fie paralizată ca după aia să urmeze un protest fără precedent, iar la alegerile din noiembrie 2014 urmînd să cîștige partidele revanșarde filo-ruse și să creeze o majoritate constituțională în Parlament”, a spus Leancă.

Fostul premier a adăugat că va demonstra că aceste declarații și campanii mediatice nu au nicio bază factologică și va cere în instanță scuze publice. Totodată, îi va cere omului de afaceri despăgubiri morale pe care le va dona celor nevoiași.

„Cel puțin, cei mai triști ca noi să cîștige din mizeriile propagandistice lansate de niște hiene ale acestei societăți. Cu propaganda trebuie de luptat. Cu dezinformarea și minciuna trebuie de luptat. Doar așa putem obține șansa unui viitor sigur în care să fim stăpînii propriului destin”, a conchis Iurie Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?