X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Lavrov: Rusia a îndemnat autoritățile moldovenești să renunțe la discriminarea mass-mediei ruse

11 sep. 2019,, 17:25   Politică
2709 2

Rusia a atras atenția autorităților moldovenești asupra necesității renunțării la acțiunile discriminatorii împotriva presei în limba rusă.

Despre acest lucru a anunțat miercuri ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, în cadrul unei conferințe de presă, în urma discuțiilor cu ministrul de externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, transmite tass.ru

"Am convenit să luăm măsuri pentru a renunța la încălcarea regimului fără vize, la aplicarea măsurilor prohibitive și restrictive împotriva cetățenilor acestor două țări. Și am atras atenția la necesitatea de a asigura drepturile jurnaliștilor, la libertatea în activitatea profesională și la prevenirea politicilor discriminatorii privind mass-media. Astfel de acțiuni a întreprins Guvernul moldovean anterior în legătură cu mass-media în limba rusă", a spus el.

Autoritățile moldovenești au refuzat de mai multe ori intrarea în republică a artiștilor ruși, politicienilor, personalităților publice și jurnaliștilor, printre care reprezentanți ai NTV, REN TV și ai altor mass-media. În acest sens, Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse a înmînat o notă de protest ambasadorului Moldovei la Moscova, Andrei Neguță.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?