Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

La Varșovia se desfășoară cea de-a VII-a Sesiune a Adunării Parlamentare R.Moldova-Polonia

6 dec. 2021,, 12:22   Politică
2630 0

Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la cea de-a VII-a Sesiune a Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și a Republicii Polone, noteaza Noi.md.

Evenimentul se desfășoară, în perioada 5-8 decembrie, la Varșovia.

Republica Moldova este reprezentată de vicepreședintele Parlamentului, Copreședinte a Adunării, Mihail Popșoi.

Evenimentul va debuta cu un discurs din partea vicemareșalului Seimului Republicii Polone, Copreședintele delegației polone la AP a Moldovei și Poloniei, Ryszard Terlecki. Participanții vor fi salutați și de Bartłomiej Zdaniuk, Ambasadorul Republicii Polone în Republica Moldova, precum și Igor Bodiu, Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Polonă.

Copreședintele Adunării din partea Moldovei, Mihail Popșoi urmează să aibă o prezentare pe marginea subiectului ce ține de Problema transnistreană – scenarii posibile, sugestii ale părții moldovenești în contextul președinției polone a OSCE în 2022.


Agenda discuțiilor include și dezbateri cu referire la aspectele legislative și aplicative privind reforma administrativă și dezvoltarea regională.

Pe ordinea de zi au fost incluse și problemele sistemului energetic moldovenesc și diversificarea surselor materiilor prime strategice pentru Republica Moldova.

Adunarea Parlamentară Republica Moldova – Republica Polonă este un organ consultativ interparlamentar, constituit în vederea elaborării punctelor de vedere comune privind proiectele ce reprezintă obiect de interes bilateral. Adunarea se întrunește în sesiuni plenare, care se convoacă o dată pe an, alternativ în Republica Polonă şi Republica Moldova.

Adunarea Parlamentară a Republicii Moldova și a Republicii Polone a fost constituită în iulie 2011.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?