X 
Cutremure stiri: 506

La un an de la trimiterea în judecată, nu există niciun progres în dosarul împotriva lui Plahotniuc

24 sep. 20:55   Politică
1532 0

A trecut mai bine de un an de cînd cauza penală împotriva lui Plahotniuc privind furtul miliardului a fost trimisă în judecată, însă procesul stagnează.

Recunoaște acest lucru și procurorul general, dar dă asigurări că autoritățile lucrează intens la acest caz.

„Avem o cauză pe rolul instanței de judecată în lipsa învinuitului. E un episod rezultat din furtul miliardului. Completul de judecată a decis ca această cauză să fie anexată la o altă cauză unde se judecă alți 8 inculpați, fiind o cauză complexă. Noi am contestat această soluție. Curtea de Apel a respins. Este o tentă de blocaj în raport cu această cauză penală. Dacă această cauză ar fi fost examinată separat, viteza ar fi fost mult mai mare. În această cauză penală se lucrează intens. Se examinează probele acuzării”, a declarat procurorul general Ion Munteanu, citat de TV8.

Munteanu a explicat că dosarele legate de Plahotniuc sînt extrem de complexe:

„El este vizat în alte 3 cauze nu mai puțin complexe decât frauda bancară. E activitate complicată. E vorba pe alocuri de interpretarea legii. Nu sunt chestii simple. E vorba de structuri întregi care trebuie analizate, calificate și dupa caz - expediate în judecată”.


Procurorul general Ion Munteanu a mai declarat că există eforturi continue din partea autorităților de a-l localiza pe Plahotniuc.

0
5
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав