Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

La o lună de la instalare, sistemul de vot electronic le dă bătăi de cap deputaților

5 noi. 2021,, 11:56   Politică
2631 0

Deşi a fost instalat de aproape o lună în Parlament, sistemul de vot electronic încă le creează probleme unor deputați. Aleșii poporului încurcă butoanele cînd votează, ceea ce duce la apariţia unor situaţii amuzante.

La ședința plenară de ieri, mai mulți deputați și-au exprimat greșit votul. Prima care a încurcat butoanele a fost Zinaida Greceanîi, președintele fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Atît ea, cît și întreaga fracțiune au fost împotriva proiectului de lege privind modificarea Codului Audiovizualului, dar la vot, Greceanîi a votat pentru. Ulterior, a solicitat să nu-i fie luat în calcul votul, transmite Noi.md cu referire la publika.md.

”Sînt nevoită să intervin de procedură. La proiectul 283 din 14 octombrie 2021 colegii îmi spun că pe ecran a apărut că Greceanîi a votat pentru. Categoric nu. Categoric împotrivă. De aceea vă rog să precizați pentru rectificare, pentru stenogramă. Votul a fost împotrivă.”, a declarat președinte fracțiunii BCS, Zinaida Greceanîi.

Ulterior, şi deputatul PAS, Dan Perciun, a încurcat butoanele la procedura de vot a candidatului Partidului ȘOR la funcția de membru al Comisiei Electorale Centrale.

”Stimați colegi, pentru stenogramă. Rectificare, votul este împotrivă, nu este pentru. Merci.”, s-a adresat deputatul PAS, Dan Perciun.

Nici la votarea proiectului privind subvenționarea în agricultură nu au lipsit problemele. De această dată, a încurcat butoanele deputatul PAS, Ana Oglindă.

”Doamna Oglindă. – Domn președinte, vociferez. Deci, sînt împotrivă, dar s-a votat da. – Am înțeles, pentru stenogramă.”

Situația a stîrnit mai multe zîmbete în plen, iar președintele Parlamentului, Igor Grosu, a mustrat-o în glumă pe Zinaida Greceanîi.

”Zinaida Petrovna, ați început dumneavoastră și deja văd că și ai mei s-au molipsit. - Pur și simplu este o zicală foarte populară: ”с кем поведешься того и наберешься”. – Fiecare interpretează cum vrea în folosul său.”

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?