Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

La jumătate de an de la condamnare, dosarul Șor încă nu a ajuns la Curtea de Apel

11 ian. 2018,, 10:40   Politică
7456 12

Dosarul în care primarul de Orhei, Ilan Șor, a fost condamnat pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari nu a ajuns încă la Curtea de Apel, notează NOI.md.

Motivul tergiversării transmiterii dosarului rămîne același – sentința motivată pronunțată de instanța de fond încă nu a fost tradusă. Judecătorul Andrei Niculcea, cel care a examinat dosarul în prima instanță, a declarat pentru TV8 că nu este el este responsabil de traducerea documentului, prin urmare, nu poate spune cînd dosarul va fi expediat Curții de Apel.

„Eu deja am explicat o dată că nu are nimic judecătorul cu traducerea. Eu am pronunțat sentința și gata. De nu a fost tradusă, cînd a fost tradusă - eu nu am nimic cu chestia asta”, a spus el.

Menționăm că în luna octombrie anul trecut, într-un interviu acordat portalului NOI.md, șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, susținea că dosarul Șor se află în procedură la Curtea de Apel Chișinău, dar nu Procuratura e responsabilă de expedierea materialelor, ci instanța de judecată. El a precizat atunci că va solicita instanței ierarhic superioare să fixeze cît mai curînd o ședință de judecată.

Omul de afaceri Ilan Șor a fost condamnat la sfîrșitul lunii iunie, anul trecut, la șapte ani şi şase luni de închisoare, în penitenciar de tip semiînchis, de către Judecătoria Buiucani. Instanța a dispus atunci eliberarea lui Șor din arest, cu menținerea lui sub control judiciar pînă la pronunțarea unei sentințe definitive în acest caz. Procurorii au cerut 19 ani de închisoare, motivînd că acuzatul ar fi cauzat un prejudiciu de cinci miliarde de lei Băncii de Economii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?