X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

La Curtea de Apel Chișinău a avut loc o nouă ședință de judecată în dosarul Șor

20 oct. 2022,, 07:40   Politică
2385 0

La Curtea de Apel Chișinău a avut loc, astăzi, 19 octombrie, o nouă ședință de judecată în dosarul în care deputatul penal Ilan Șor este condamnat de prima instanță de escrocherie și spălarea banilor.

Procuratura Anticorupție informează că la ședința de astăzi au fost examinate și respinse ca nefondate 14 dintre cele 16 cereri, dintre care inclusiv o cerere de ridicare a excepţiei de neconstituţionalitate, precum și două cereri de numire a expertizelor suplimentare, înaintate de avocații lui Ilan Șor, transmite replicamedia.md.

Totodată, avocatul controversatului om de afaceri Veaceslav Platon a înaintat o cerere prin care a solicitat să fie recunoscut ca parte vătămată în cauza penală de învinuire a deputatului fugar.

„Totodată, instanţa urmează să examineze și să se pronunţe asupra celorlate solicitãri în şedinţa care urmează”, precizează Procuratura.

La fel, în cadrul ședinței de astăzi, a fost prezent și avocatul Ion Crețu, reprezentînd interesele lui Veaceslav Platon, ultimul înaintînd o cerere în adresa Colegiului penal, prin care a solicitat recunoașterea sa în calitate de parte vătămată în cadrul cauzei penale de învinuire a lui Ilan Șor.


„În raport cu prezenta cerere, instanța a dispus restituirea cererii pentru a fi conformată cerințelor legii și anume pentru traducerea acesteia în limba de stat”, punctează Procuratura.

Au fost stabilite următoarele ședințe în perioda imediat urmatoare, şi, anume, pentru data de 26 octombrie, ora 15:30 și 28 octombrie ora 11:30.

Ilan Șor nu se află în țară din iunie 2019, cînd a părăsit teritoriul Republicii Moldova odată cu liderul PD, Vladimir Plahotniuc. În 2017, acesta a fost condamnat în primă instanță în dosarul fraudei bancare, la 7,6 ani de închisoare cu executare, fiind recunoscut drept unul dintre principalii figuranți în jaful din sistemul bancar.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?