Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

La Chișinău sînt așteptați 50 de șefi de stat din UE: Ce subiecte vor aborda

28 mar. 2023,, 14:50   Politică
3810 0

La Chișinău sînt așteptați 50 de șefi de stat din UE în luna iunie.

Maia Sandu a anunțat principalele subiecte care vor fi abordate la summit-ul Comunității Politice Europene.

„Cu entuziasm, așteptăm să întîmpinăm cei 50 de șefi de state și guverne, precum și oficiali ai Uniunii Europene, în țara noastră, transmite realitatea.

În calitate de gazdă, vrem să ne asigurăm că acest summit va fi un eveniment productiv și semnificativ, care să contribuie la identificarea soluțiilor la problemele cu care se confruntă Europa. Ne propunem ca summitul să se axeze pe probleme legate de pace și securitate; reziliență energetică și acțiuni în domeniul climei; precum și interconexiunile în Europa, pentru un continent mai bine conectat și mai stabil” afirmă Sandu.

Președinta a discutat despre organizarea evenimentului cu șeful Consiliului UE, Charles Michel. Conform ei, evenimentul reprezintă „ocazie deosebită” atît pentru Moldova, cît și pentru Europa.


Maia Sandu a punctat că evenimentul este încă un moment potrivit pentru a ne reitera angajamentul nostru ferm față de familia europeană.

În opinia sa, acesta mai reprezintă și semnal puternic de sprijin diplomatic, de care ne bucurăm într-un moment dificil.

12
1
1
1
43

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?