Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

La Chișinău au fost discutate pregătirile pentru reuniunea Consiliului de Asociere RM-UE

30 aug. 2019,, 12:20   Politică
2908 0

Pregătirile pentru reuniunea Consiliului de Asociere Republica Moldova–Uniunea Europeană, dar și asistenţa oferită de UE în procesul de implementare a Acordului de Asociere şi reformele legate de acesta au fost discutate la întrevederea ministrului Nicu Popescu cu șeful delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, relatează Noi.md.

Potrivit comunicatului MAEIE, în cadrul discuției, ministrul Nicu Popescu a remarcat că reuniunea Consiliului de Asociere RM-UE reprezintă evenimentul cel mai important din calendarul diplomatic al țării noastre și va fi prima după revenirea Republicii Moldova pe făgaşul normalităţii în relaţiile cu UE.

În cadrul reuniunii vor fi trasate primele concluzii despre realizările în parcursul european al Republicii Moldova de cînd s-a revenit la un dialog deplin şi intens cu Bruxelles-ul.

„Prin implementarea angajamentelor noastre faţă de UE şi propriii cetăţeni, vrem să construim Europa la noi acasă prin edificarea unor instituţii de stat, şcoli, universităţi şi drumuri europene”, a subliniat ministrul Popescu.

De asemenea, interlocutorii au remarcat că relaţia dintre Chişinău şi Bruxelles capătă o intensitate tot mai mare, fapt care va aduce beneficii concrete cetăţenilor moldoveni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?