X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

La Chișinău a avut loc un flash mob „Pentru pace!”

25 feb. 2023,, 15:00   Politică
4285 1

Partidul Socialiştilor a organizat astăzi, în centrul Chișinăului, un flash mob cu genericul „Pentru Pace!”.

La acțiune au participat membri ai Parlamentului, consilieri municipali, activiști ai PSRM și ai mișcării de tineret ”Garda Tînără”, simpli cetățeni ai țării.
Participanții la flash mob, organizat în fața administrației prezidențiale, au ieșit cu steaguri de stat ale Republicii Moldova și pancarte cu lozinci care cheamă la pace. Ei au mărșăluit în fața clădirii președinției cu lozinci: „Asigurați pacea!”, „Nu vrem război!”, „Moldova pentru pace!”.

Vorbitorii au cerut guvernării să se gîndească la oameni și să nu promoveze politica țărilor străine care duce la război, să facă tot posibilul pentru a asigura pacea și bunăstarea poporului nostru.

Deputatul PSRM, Elena Beleacova, a amintit că țara noastră este inedită prin faptul că aici locuiesc reprezentanți a peste 100 de naționalități, există multe familii mixte și sînt vorbite limbi diferite.

„De secole trăim în pace și cunoaștem ce înseamnă acest lucru. Trebuie să facem totul pentru a preveni un conflict în țara noastră. Moldova este pentru pace!” a spus ea.


Vicepreședintele Parlamentului, secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, a subliniat că toate apelurile la pace făcute la miting vor ajunge în Parlament.

Joi, în cadrul ședinței în plen, deputații socialiști vor propune Parlamentului adoptarea unei declarații privind consolidarea garanțiilor păcii și securității în Republica Moldova.

49
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?