Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

La Chișinău a avut loc conferința „Dezvoltarea parteneriatelor NATO într-un mediu de securitate în schimbare”

9 dec. 2022,, 12:00   Politică
2426 1

Secretarului de stat Ruslan Bolbocean a participat la conferința „Dezvoltarea parteneriatelor NATO într-un mediu de securitate în schimbare”, organizată de Centrul de Informare și Documentare privind NATO din Chișinău.

Reprezentantul MAEIE a subliniat în intervenția sa că, în prezent, toate statele se confruntă cu provocări tot mai variate și complexe la adresa securității, care nu mai recunosc frontiere naționale. În noile realități, a crescut și mai mult rolul consultărilor și cooperării între statele membre și partenere NATO pentru a contracara provocările emergente și a asigura securitatea cetățenilor.

În context, oficialul a salutat decizia statelor NATO, aprobată la summit-ul Alianței din luna iunie 2022, de la Madrid, de a oferi asistență adițională pentru 3 state partenere: Republica Moldova, Georgia și Bosnia și Herțegovina. De asemenea, secretarul de stat Ruslan Bolbocean a apreciat invitarea țării noastre la ministeriala NATO de la București din 30 noiembrie 2022, care a oferit posibilitatea discutării securității regionale și priorităților în cooperarea bilaterală.

Secretarul de stat a punctat direcțiile de interes prioritar în dezvoltarea parteneriatului Republica Moldova – NATO: desfășurarea consultărilor politice pe subiecte privind securitatea regională, expertiză și asistență pentru consolidarea capacităților de securitate, apărare și reziliență ale țării noastre, cooperarea în combaterea amenințărilor emergente la adresa securității, implementarea proiectelor cu suportul Alianței, colaborarea în domeniul comunicării strategice și a diplomației publice.

Reprezentantul MAEIE a subliniat că dezvoltarea parteneriatului cu NATO aduce o contribuţie substanţială la consolidarea securităţii Republicii Moldova şi a cetăţenilor ţării noastre.


2
0
0
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?