X 
Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 931

La București se va desfășura conferința donatorilor: „Platforma de sprijin a R. Moldova”

5 iul. 17:55   Politică
954

Secretarul de Stat Veaceslav Dobîndă a desfășurat o întrevedere cu ambasadorul agreat al României în Republica Moldova Cristian Leon Țurcanu.

Oficialul moldovean a exprimat mulțumiri părții române pentru sprijinul oferit de România proceselor de transformare și modernizare europeană a țării noastre și în special pentru susținerea fermă acordată Republicii Moldova în contextul obținerii statutului de stat candidat pentru aderare la Uniunea Europeană.

Diplomații au salutat agenda bilaterală și multilaterală amplă, trecând în revistă progresele înregistrate în relațiile celor două state și accentuând necesitatea consolidării rezilienței, securității energetice și a diversificării surselor de energie. Totodată, au fost abordate subiectele de securitate regională, situația din regiunea transnistreană a Republicii Moldova și cooperarea transfrontalieră cu România.

Interlocutorii au făcut un schimb de opinii privind cea de-a doua ediție a Conferinței donatorilor „Platforma de sprijin a Republicii Moldova” care se va desfășura la București pe data de 15 iulie.

Un alt aspect de pe agenda discuțiilor a vizat necesitatea optimizării traficului, în special de mărfuri, pentru a fluidiza procesele la punctele de trecere a frontierei moldo - române, cu referire la cele convenite în cadrul întrevederilor prim-ministrului Natalia Gavrilița cu omologul său Nicolae-Ionel Ciucă.


Secretarul de Stat Veaceslav Dobîndă i-a dorit ambasadorului agreat mult succes, opinând că relațiile bilaterale moldo-române își vor continua traiectoria ascendentă.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав