Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

La Bruxelles s-a cerut crearea unui regim de sancțiuni pentru oligarhii care vor să destabilizeze Moldova

23 mar. 2023,, 17:27   Politică
2566 1

Membrii Comitetului Parlamentar de Asociere (CPA) Republica Moldova – Uniunea Europeană au adoptat astăzi la Bruxelles o declarație în care solicită începerea negocierilor de aderarea la UE a Republicii Moldova cît mai curînd posibil, pînă la finalul anului, după îndeplinirea celor 9 recomandări transmise de Comisia Europeană.

De asemenea, membrii comitetului solicită în declarația adoptată și crearea unui regim special de sancțiuni pentru persoanele care acționează pentru destabilizarea Republicii Moldova, notează deschide.md.

„Republica Moldova și cetățenii săi au demonstrat că vor să fie parte din Uniunea Europeană. Moldova a realizat mari progrese în ultimul an pentru apropierea de UE, în pofida provocărilor cu care se confruntă și a amenințărilor dinspre Federația Rusă. Tocmai de aceea, trebuie să oferim Republicii Moldova mai multă claritate cu privire la pașii care urmează acum, după acordarea statutului de stat candidat în 2022. Din acest motiv, cerem începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană cît mai curînd posibil, imediat după îndeplinirea celor nouă recomandări transmise de Comisia Europeană în 2022”, a declarat astăzi deputatul european Siegfried Mureșan, co-președintele Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Republica Moldova.

Acesta precizează că în contextul amenințărilor de securitate, UE trebuie să crească sprijinul pe care îl acordă Republicii Moldova în acest domeniu.

Europarlamentarul susține că relația dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova va deveni din ce în ce mai strînsă în contextul începerii negocierilor de aderare.


Documentul adoptat astăzi în unanimitate de membrii Comitetului Parlamentar de Asociere (CPA) Republica Moldova – Uniunea Ueropeană mai solicită, de asemenea, liberalizarea totală a comerțului dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, integrarea Republicii Moldova cît mai curînd în Piața Unică Europeană și creșterea sprijinului financiar acordat de UE.

2
0
0
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?