X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

La Bratislava vor fi făcute totalurile acordurilor semnate în pachetul Berlin plus

1 oct. 2019,, 17:30   Politică
2737 0

Șeful misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch, a declarat în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate pentru Agenția Informațională Moldpres că ședința în formatul 5+2 care va avea loc la Bratislava va analiza modul de implementare a acordurilor semnate în cadrul pachetului Berlin plus.

„În ultimul an nu am avut posibilitatea să discutăm, nu a fost un consens referitor la aspectul politic al regiunii transnistrene. Noi vrem să ajungem ca să discutăm iarăși despre statutul special, dar nu sîntem încă la acest punct”, a subliniat Neukirch.

Potrivit lui, „toți pașii mici pe care noi i-am făcut (prin semnarea acordurilor din pachetul Berlin plus) sînt pentru construirea statutului special al regiunii transnistrene în R. Moldova”, a mai spus oficialul european.

Neukirch a subliniat că mandatul primit de OSCE în anul 1992 „se referă clar” la un statut special pentru regiunea transnistreană în componența Republicii Moldova, respectînd integritatea și suveranitatea acesteia.

Întrunirea în formatul 5+2 privind negocierile în vederea soluționării problemei transnistrene va avea loc la Bratislava, Slovacia, în perioada 8-10 octombrie. Statul slovac deține președinția OSCE pentru anul 2019.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?