X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

La Berlin au avut loc consultări politice interministeriale moldo-germane

28 apr. 2022,, 13:00   Politică
2378 0

Secretarul de stat Veaceslav Dobîndă a efectuat o vizită de lucru la Berlin, cu ocazia desfășurării consultărilor politice bilaterale între ministerele de externe ale celor două țări, în ajunul aniversării de 30 de ani de la stabilirea relațiilor bilaterale moldo-germane.

Secretarul de stat Veaceslav Dobîndă și șeful delegației germane Matthias Lüttenberg, directorul pentru Europa de Est, Asia Centrală și Caucazul de Sud al Ministerului de Externe german, au abordat stadiul curent al relațiilor moldo-germane. Oficialii au convenit asupra unor acțiuni comune în urma desfășurării Conferinței donatorilor „Moldova Support Platform”, la Berlin, pe 5 aprilie 2022 care, în perspectivă, vor contribui la consolidarea rezilienței economice a țării noastre, acordarea asistenței în domeniul energetic.

Unul dintre subiectele discuțiilor a vizat securitatea regională.

Oficialii au manifestat îngrijorarea în raport cu evenimentele grave care au loc în Ucraina, menționînd că sprijinul continuu al partenerilor externi constituie unica posibilitate de sporire și consolidare a acțiunilor Republicii Moldova în gestionarea crizei refugiaților.

Părțile au salutat intrarea în vigoare de la data de 1 iunie a Declarației comune privind aspectele procedurale de transcriere a permiselor de conducere, semnată la Berlin pe 5 aprilie, efectele pozitive ale acesteia urmînd a fi resimțite de numeroși cetățeni ai Republicii Moldova stabiliți temporar sau permanent pe teritoriul Germaniei.


Totodată, s-a decis despre continuarea dialogului privind reducerea tarifelor la roaming și liberalizarea transportului rutier internațional.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?