X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

La alegerile din Hîncești, partidele încearcă tehnologii pentru alegerile prezidențiale

14 mar. 2020,, 10:14   Politică
3356 0

La alegerile repetate din Hîncești, partidele politice rezolvă probleme care ies cu mult din cadrul alegerii unui nou deputat în actualul parlament.

De această părere este analistul politic, Igor Boțan, menționînd că la Hîncești s-a creat o anumită situație politică, iar dacă după alegerile din 15 martie ea se va schimba - acesta va fi un semnal pentru partidele politice de a trage concluzii în toată țara, transmite Noi.md.

După cum a menționat într-un interviu pentru Sputnik-Moldova sociologul Ian Lisnevski, alegerile din Hîncești vor fi un test pentru partidele PAS și Platforma DA, ținînd cont de alegerile prezidențiale care se apropie: ce s-ar putea întîmpla dacă vor merge în alegeri cu diferiți candidați.

Iar pierderea Olesei Stamate (dacă va acumula mult mai puține voturi decît fostul membru PAS, Grigore Cobzac), spun experții, ar putea fi un duș rece pentru Maia Sandu, și, probabil, o va face sa se gîndească la faptul că egoismul față de potențialii aliați politici și organizațiile de partid în teritoriu este nepotrivit și chiar periculos pentru viitorul său politic. Politicienii din segmentul de dreapta nu sînt mulțumiți de rolul de statisticieni, atribuit de liderul partidului Acțiune și Solidaritate.

Unioniștii își scot noul bloc electoral "Unirea" la alegerile din Hîncești. De obicei, partidelor de extremă dreapta din Moldova mereu le-a fost greu să ajungă la un acord privind unitatea, de aceea este interesant rezultatul pe care îl va arăta candidatul Dorin Chirtoacă în circumscripția electorală nr.38.


Democrații, ținînd cont de pierderea statutului de partid de guvernămînt și de amenințarea cu sciziunea, vor trebui să se mobilizeze și să muncească mult în teritoriu, pentru a nu pierde ceea ce au, iar rezultatele alegerii în circumscripția uninominală nr. 38 vor deveni un semnal al stării reale a lucrurilor în teritoriu.

Potrivit experților, în general, fiecare dintre partidele participante la alegerile din Hîncești își are propriile obiective și scopuri în această cursă electorală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?