X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Kulminski: "Sandu a confirmat poziția pe care a promovat-o toate guvernele Republicii Moldova"

24 sep. 2021,, 14:15   Politică
3698 9

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, vorbind în favoarea retragerii totale și necondiționate a trupelor ruse de pe teritoriul republicii în timpul discursului său de la cea de-a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU de la New York, doar a confirmat poziția pe care au avut-o absolut toate guvernele Moldovei, fără excepție.

Despre acest lucru a declarat viceprim-ministrul pentru Reintegrare al Republicii Moldova, Vlad Kulminski, în cadrul emisiunii "Территория свободы" cu Lilia Burakovski, transmite Noi.md.

"Nici un guvern moldovean nu a promovat o poziție diferită în acest sens. Da, desigur, confirmarea acestei poziții este o parte importantă a politicii. Adică trebuie să vorbești sincer și deschis. E o problemă? Da. Aceasta este o problemă! Este Moldova o țară neutră conform constituției sale? Da, neutră. În articolul 11 din Constituție se spune că "Republica Moldova nu admite dislocarea de trupe militare ale altor state pe teritoriul său"?. Da, se spune. Prin urmare, nu văd absolut nici o abatere în acest sens, nici o încercare de a agrava situația. Aceasta, în opinia mea, a fost o reconfirmare absolut corectă de către președinte a poziției la care toate guvernele moldovenești au aderat întotdeauna", a spus Vlad Kulminski.

De asemenea, el a subliniat că, în timpul discursului său, Maia Sandu a declarat că Republica Moldova este o țară care se declară pentru pace și o soluționare politică pașnică a conflictului din regiunea transnistreană a țării, bazată pe suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, în cadrul frontierelor sale recunoscute pe plan internațional".

"Aceasta este o formulă foarte importantă, iar toți participanții cheie la procesul de reglementare a conflictului transnistrean susțin această formulă. Iar această formulă este o bază excelentă pentru soluționarea acestui conflict", a subliniat viceprim-ministrul pentru Reintegrare a Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?