COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 832 171  INFECTAȚI  317 899(+1370)   TRATAȚI 297 796     DECESE 7273(+32)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6867

Kulminski: "Sandu a confirmat poziția pe care a promovat-o toate guvernele Republicii Moldova"

24 sep. 14:15   Politică
2136 9

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, vorbind în favoarea retragerii totale și necondiționate a trupelor ruse de pe teritoriul republicii în timpul discursului său de la cea de-a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU de la New York, doar a confirmat poziția pe care au avut-o absolut toate guvernele Moldovei, fără excepție.

Despre acest lucru a declarat viceprim-ministrul pentru Reintegrare al Republicii Moldova, Vlad Kulminski, în cadrul emisiunii "Территория свободы" cu Lilia Burakovski, transmite Noi.md.

"Nici un guvern moldovean nu a promovat o poziție diferită în acest sens. Da, desigur, confirmarea acestei poziții este o parte importantă a politicii. Adică trebuie să vorbești sincer și deschis. E o problemă? Da. Aceasta este o problemă! Este Moldova o țară neutră conform constituției sale? Da, neutră. În articolul 11 din Constituție se spune că "Republica Moldova nu admite dislocarea de trupe militare ale altor state pe teritoriul său"?. Da, se spune. Prin urmare, nu văd absolut nici o abatere în acest sens, nici o încercare de a agrava situația. Aceasta, în opinia mea, a fost o reconfirmare absolut corectă de către președinte a poziției la care toate guvernele moldovenești au aderat întotdeauna", a spus Vlad Kulminski.

De asemenea, el a subliniat că, în timpul discursului său, Maia Sandu a declarat că Republica Moldova este o țară care se declară pentru pace și o soluționare politică pașnică a conflictului din regiunea transnistreană a țării, bazată pe suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, în cadrul frontierelor sale recunoscute pe plan internațional".

"Aceasta este o formulă foarte importantă, iar toți participanții cheie la procesul de reglementare a conflictului transnistrean susțin această formulă. Iar această formulă este o bază excelentă pentru soluționarea acestui conflict", a subliniat viceprim-ministrul pentru Reintegrare a Republicii Moldova.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽