Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Kulminski, despre răpirea lui Ceaus: "Sper că în această istorie nu sînt implicate serviciile noastre"

6 apr. 2021,, 13:00   Politică
2928 5

Vladislav Kulminski, Director Executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice, a comentat cazul răpirii judecătorului ucrainean.

"Încă nu știu ce s-a întîmplat cu adevărat acolo, cred că în cîteva zile totul va deveni clar. Dar sper foarte mult că organele noastre de drept și serviciile speciale nu sînt implicate în această istorie".

Reamintim că ieri, polițiștii ar fi depistat în cartierul Poșta Veche din Capitală mașina cu care a fost răpit judecătorul ucrainean Nicolae Ceaus. Un martor a surprins momentul în care o parte din curtea unui bloc de locuit a fost încercuită de oamenii legii. Ulterior a fost văzut un evacuator care transporta mașina de marca „Mercedes”, de culoare neagră.

Menționăm că pe rețelele sociale a apărut o fotografie cu judecătorul ucrainean Nicolae Ceaus ce ar fi fost făcută după răpirea magistratului. Din imagine se poate vedea că acesta ar fi fost bătut. Deocamdată nu se cunoaște cine este autorul fotografiei, însă din aceasta observăm că magistratul are un ochi vînăt și o mînă fracturată.

Magistratul din Ucraina, Nicolae Ceaus, cel care în anul 2016 a fugit de justiția de la Kiev după ce a fost prins cu mită de 150 de mii de dolari în borcane și s-a ascuns în Republica Moldova, ar fi fost răpit la Chișinău pe data de 3 aprilie, chiar din centrul Chișinăului.


Serviciul de Informații și Securitate neagă orice implicare în operațiunea de răpire a judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus. Potrivit purtătoarei de cuvînt a SIS, Daniela Mînzatu, răpirea magistratului nu a fost coordonată cu serviciile speciale de la Chișinău.

Poliția a pornit un proces penal pe acest caz. Ministrul de Interne, Pavel Voicu a anunțat ieri, 5 aprilie, într-un briefing de presă că o persoană a fost deja reținută, însă nu a oferit detalii. Voicu a precizat în schimb că cei implicați în răpire au trecut frontiera cu Ucraina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?