X 
Criza energetică stiri: 1543
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3385

Kremlinul a criticat atitudinea autorităților moldovenești față de opoziției

27 iul. 15:11   Politică
2983 0

Măsurile dure luate de autoritățile moldovenești împotriva opoziției nu se încadrează în conceptul de „democrație”. Așa a afirmat secretarul de presă al președintelui rus Vladimir Putin Dmitri Peskov, criticînd acțiunile conducerii republicii, transmite RIA Novosti.

Purtătorul de cuvînt al Kremlinului a amintit de procesele împotriva fostului șef al statului moldovean, Igor Dodon. Potrivit lui Peskov, persecuția fostului președinte de către actualele autorități ale republicii contrazice ideea unui proces democratic și a competiției democratice a forțelor politice.

Anterior, Dodon a cerut Chișinăului să renunțe public la sancțiunile anti-ruse și să reia dialogul cu Moscova. În opinia sa, aceasta va permite Moldovei să rezolve criza energetică și să achiziționeze gaze naturale la prețuri mai mici.

Pe 26 mai, o instanță din Moldova l-a trimis pe fostul președinte al țării în arest la domiciliu, acuzîndu-l de înaltă trădare și corupție. Ulterior, el a fost acuzat și de depășirea îndatoririlor oficiale în interesul unui grup infracțional organizat. Pe 26 iulie, procurorul moldovean Petru Iarmaliuc a anunțat prelungirea arestării lui Dodon cu 30 de zile.

În luna mai, Peskov, comentînd cazul fostului președinte al Republicii Moldova, și-a exprimat speranța că în el nu există un subtext politic. Potrivit purtătorului de cuvînt al Kremlinului, acesta este un caz din mai multe atacuri, comise în alte țări împotriva unui susținător al consolidării relațiilor cu Rusia.


5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав