Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Kremlinul a anunțat ce țări vor participa la parada Victoriei

10 iun. 2020,, 15:24   Politică
5268 10

Atunci cînd vorbim de invitații la parada de Ziua Victoriei de la Moscova, accentul este pus în primul rînd pe liderii statelor CSI. Acest lucru l-a declarat pentru jurnaliști purtătorul de cuvînt al președintelui Federației Ruse Dmitri Peskov.

La sfîrșitul lunii mai, Vladimir Putin a anunțat că parada Victoriei va avea loc pe data de 24 iunie, scrie sputnik.md.

”Vă amintesc că acum accentul se pune pe invitarea șefilor de stat din CSI", le-a spus Peskov reporterilor, răspunzînd la întrebarea dacă le-au fost trimise invitații la Parada Victoriei de la Moscova și omologilor președintelui rus din cele cinci state membre ale Consiliul de Securitate al ONU și dacă au primit răspunsuri.

În Rusia, solemnitățile de masă dedicate celei de-a 75-a aniversări a Victorii în Marele Război pentru Apărarea Patriei au fost amînate din cauza pandemiei. Liderul rus Vladimir Putin a propus organizarea paradei de Ziua Victoriei pe 24 iunie, și a Marșului Regimentului Nemuritor pe 26 iulie.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că 75 de militari moldoveni vor participa la parada Victoriei, care este programată pentru 24 iunie în capitala Rusiei. Vor merge din timp în Rusia pentru a se pregăti pentru evenimentele festive.


Totodată, președintele a precizat că delegația oficială care va merge în Rusia nu va fi mare. Din delegație va face parte între alții consilierul președintelui în domeniul apărării și securității naționale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate, fostul ministru al Apărării Victor Gaiciuc. Plecarea delegației prezidențiale la Moscova este programată pentru ziua de 23 iunie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?