X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Krasnoselski: "Trebuie să păstrăm pacea pe Nistru și să calmăm provocatorii"

3 sep. 2022,, 13:45   Politică
3408 0

Liderul autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, a declarat că este necesară menținerea păcii pe Nistru și calmarea provocatorilor care escaladează situația în și în jurul Transnistriei și a explicat, de asemenea, de ce susține negocierile cu președintele Moldovei, Maia Sandu.

Răspunzînd la întrebarea jurnaliștilor privind recenta scrisoare pe care a transmis-o Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, Vadim Krasnoselski a explicat că această scrisoare este o reamintire a necesității continuării procesului de negocieri.

"Din cînd în cînd, voi trimite, desigur, astfel de scrisori, ca să reamintesc despre necesitate. Din motive obiective, formatul "5+2" nu funcționează. Dacă formatul "5+2" nu funcționează, atunci trebuie să aducem negocierile la un alt nivel, la contactele "1+1" ale unor oficiali. Dacă doamna Sandu va hotărî să se întîlnească cu vicepremierii și așa mai departe, atunci eu voi decide cu cine mă voi întîlni. Există probleme care ar trebui discutate cu primele persoane în stat, cu cei care au puterea de a lua decizii. Desigur, și alți oameni sînt interesanți, eu mă întâlnesc cu ei, nu refuz niciodată contacte de niciun nivel. Dar diferiți oficiali au propriul lor nivel, propria lor carte albă pentru luarea deciziilor. Și probleme există. Probleme economice, umanitare, libertatea de deplasare, pacea. Pacea este o componentă de bază în regiune, în Republica Moldova", a spus Vadim Krasnoselski.

Potrivit acestuia, autoritățile transnistrene sînt consecvente și, de la începutul acestui an, de la începutul acțiunilor militare pe teritoriul Ucrainei, au vorbit exclusiv despre pace și despre păstrarea păcii aici.

"Există provocatori, există persoane (dacă le putem numi așa) care doresc să răspîndească acțiunile militare de pe teritoriul Ucrainei în statele vecine. Încerc să explic tuturor, iar cercul meu social este mare, că acest lucru este inacceptabil. Răspîndirea ostilităților pe teritoriul Moldovei va atrage implicarea altor participanți la acest conflict, iar acest lucru va însemna un război mondial. Acest lucru este inacceptabil. Prin urmare, am pregătit o adresare corespunzătoare și am trimis-o tuturor participanților la formatul "5+2". Deoarece, din moment ce toată lumea vorbește despre pace, atunci să semnăm acest document. Acum, această scrisoare este studiată și parcă nu toți sînt împotrivă. Important este că toată lumea este pentru pace și trebuie să păstrăm această pace și să calmăm provocatorii care escaladează situația în și în jurul Transnistriei...", a spus liderul autoproclamatei RMN.


5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?