Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Krasnoselski: „Trebuie să negociem de dragul oamenilor care locuiesc pe ambele maluri ale Nistrului”

3 sep. 2021,, 13:00   Politică
3855 6

Chișinăul și Tiraspolul trebuie să se așeze la masa de negocieri și să negocieze. De dragul oamenilor care trăiesc atît pe malul stîng, cît și pe cel drept al Nistrului.

Acest lucru a fost declarat de președintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, răspunzînd la întrebările jurnaliștilor la Tiraspol.

Liderul transnistrean a fost întrebat despre provocările cu care se confruntă Transnistria, cum reacționează la acestea și ce măsuri vor fi luate.

„Nu este nimic nou. Noile provocări sînt foarte asemănătoare cu cele vechi. Acestea sînt tot felul de blocaje și absența unui dialog normal. Mizez foarte mult pe bunul simț al partenerilor noștri. Toată lumea trebuie să ajungă la înțelegerea faptului că agresivitatea, atacul, blocadele nu pot rezolva nimic, nu ne pot înfrînge, nu ne pot distruge. Trebuie să ne așezăm la masa de negocieri și să negociem. De dragul oamenilor care trăiesc atît pe malul stîng, cît și pe cel drept al Nistrului. Sîntem internaționaliști absolut, avem un stat multinațional. Nu avem un conflict național. Tratăm cu respect pe poporul ucrainean, cel rus și moldovean. Nu putem face altfel. Desigur, trebuie să purtăm un dialog cu liderii și vom continua să facem acest lucru. Și ne vom ocupa de provocări”, și-a exprimat încrederea șeful Transnistriei. „Trebuie să ne pregătim întotdeauna pentru ce e mai bine”, a rezumat Vadim Krasnoselski.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?