X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Krasnoselski: Transnistria și Moldova întreprind măsuri ca să ajungă la un consens

25 oct. 2018,, 17:46   Politică
3941 3

Transnistria și Moldova întreprind măsuri ca să ajungă la un consens și să confirme existența unui interes reciproc în rezolvarea problemelor actuale. Această opinie a fost exprimată în ajun de președintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, la întrevederea de la Tiraspol cu noul șef al Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch.

Cu referire la site-ul liderului de la Tiraspol, el a menționat că „astăzi trebuie să continuăm discutarea problemelor actuale de pe agenda de negocieri și să colaborăm pentru a elabora un mecanism optim de implementare a acordurilor care au fost atinse și a celor de perspectivă”.

„Semnarea acordurilor este un fapt secundar. Importantă este implementarea lor. Orice decizie capătă un sens practic numai după ce devine normă”, a declarat Krasnoselski, exprimându-și recunoștința față de toți participanții la procesul de negocieri în formatul „5+2” pentru ajutor şi pentru că nu sunt indiferenți, precizând că, pentru Transnistria, „opinia mediatorilor internaționali este importantă”.

Claus Neukirch a remarcat „progresul obținut de către negociatori în atingerea unor rezultate concrete”, menționând „interesul clar vizibil pentru obținerea unui rezultat practic și implicarea personală a conducerii transnistrene în procesul de negocieri”.

Potrivit lui, „a sosit momentul să analizăm conținutul actualei agende de negocieri pentru a da o evaluare reală oportunităţii de a organiza următoarea reuniune în formatul „5+2”.


Participanții la întrevedere „au discutat aspecte concrete legate de procesul de negociere și interacțiunea dintre Transnistria și OSCE și au convenit să continue activitatea comună”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?