Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Krasnoselski s-a adresat către Maia Sandu: "Procesul de negocieri nu este un miting"

30 noi. 2020,, 17:20   Politică
6563 7

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, propune "să nu ne grăbim să tragem concluzii" cu privire la declarațiile președintelui ales al Moldovei, Maia Sandu, privind necesitatea retragerii trupelor ruse din regiune.

El a spus într-un interviu pentru redactorii posturile locale de televiziune, că "ar trebui să evaluăm situația și să înțelegem că doamna Sandu a trecut printr-o perioada electorală foarte grea, o tensiune nervoasă puternică, o povară imensă", transmite infotag.md

"De aceea, în opinia mea, trebuie să facem un pas înapoi, să nu luăm în serios declarațiile primare. Și eu totuși sînt convins că toți politicienii care vor veni la guvernare în Moldova vor avea bunul simț și înțelegerea că, fără negocieri, procesul de dialog nu este posibil. Procesul de negociere nu este un miting, înțelegeți? Doar cu sloganuri nu va putea fi soluționată problema. Este nevoie de un rezultat practic, este nevoie de o lucrare practică asupra problemelor care stau pe ordinea de zi. Și nu doar la președinte, ci la grupurile de lucru în formatul "5+2"", consideră Krasnoselski.

Potrivit lui, Transnistria "și-a îndeplinit toate angajamentele, iar Moldova încă urmează să le realizeze".

"Iar aceste sloganuri sînt, știți, doar pentru a vorbi. Trebuie să mai dăm o șansă, trebuie să avem răbdare, iar mai departe vom vedea. Noi sîntem gata de dialog, sîntem gata de dialog cu orice persoană cu funcții de răspundere din Moldova, căruia poporul din Moldova i-a acordat încredere. În acest caz, cu doamna Sandu", a reiterat liderul transnistrean.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?