Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Krasnoselski: Nu cred că au rost întrevederi de dragul întrevederilor

8 noi. 2018,, 18:50   Politică
3999 5

Vadim Krasnoselski a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al regiunii Transnistrene nerecunoscute. Vitali Ignatiev l-a informat pe Krasnoselski despre situația actuală în procesul de negocieri.

Liderul autoproclamatei republici transnistrene consideră că problemele ce ţin de formatul "5 + 2", care fac obiectul examinării de către grupurile de lucru, nu ţin de competența președintelui Republicii Moldova, deci „discutarea acestor subiecte cu el este lipsită de sens", afirmă novostipmr.com

"Președintele Republicii Moldova ar trebui să aibă o agendă proprie, deosebită de cea a formatului "5 + 2". Atît timp cît aceasta nu există, nu cred că au rost întrevederi de dragul întrevederilor".

Krasnoselski a menţionat că atenţia trebuie să fie concentrată asupra activităților grupurilor de lucru, asupra cooperării cu negociatorii din partea Moldovei, asupra convocării și desfășurării următoarei runde de negocieri în formatul "5 + 2".

"Aceasta este o platformă eficientă pentru găsirea unor soluții reale de compromis, pentru obținerea unui rezultat practic în problemele care nu au fost încă nici pînă astăzi rezolvate. Situaţia nu este chiar atît de limpede după cum ne-am dori-o. Totuşi, nimeni nu a spus că va fi uşor şi limpede. Cu toate acestea, procesul de negociere trebuie să continue", a subliniat el.


"Trebuie să conlucrăm cu persoanele competente în rezolvarea problemelor existente, cu implicarea tuturor participanților internaționali, a garanţilor. Salut formatul "5 + 2", trebuie să ne concentrăm pe acesta. Și dacă Președintele Republicii Moldova va avea o agendă pentru o nouă întrevedere, noi o vom examina. Este prea devreme să vorbim despre o întrevedere în luna decembrie ", şi-a explicat poziţia Vadim Krasnoselski.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?