X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Krasnoselski: Nu am avut niciodată planuri de natură agresivă

26 feb. 2022,, 12:20   Politică
4543 0

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a venit astăzi, 26 februarie, cu un mesaj în contextul situației din Ucraina.

Mesajul lui ține de informațiile precum că Transnistria ar reprezenta un pericol pentru Ucraina. Astfel, Krasnoselski spune că nu a avut niciodată planuri de agresiune față de vecini și nu va avea niciodată, transmite stiri.

"Fac un apel în primul rînd la locuitorii Ucrainei, în special, la regiunile Vinița și Odesa, la frontiera cu Transnistria, precum și la ucrainenii din Transnistria și la toți cei care au rude și prieteni în țara vecină.

De cîteva zile, unele mass-media ucrainene și diverse rețele de socializare răspîndesc în mod activ zvonuri și informații false despre o anumită amenințare din partea Transnistriei, despre pregătirea unui presupus atac și alte presupuneri inadecvate.

Pot spune cu încredere: toți cei care răspîndesc aceste informații false fie nu au absolut niciun control asupra situației, fie sînt provocatori care escaladează în mod deliberat situația.


Transnistria este un stat pașnic. Nu am avut niciodată planuri de natură agresivă față de vecinii noștri și nu vom avea niciodată.

În republica noastră locuiesc aproximativ 100 de mii de cetățeni ai Ucrainei, instituțiile de învățămînt în limba ucraineană funcționează, limba ucraineană este stabilită ca una dintre limbile oficiale de Constituția PMR.

Ținînd cont de evenimentele petrecute în Ucraina, am semnat un decret corespunzător și am creat o Celulă Operațională pentru a oferi asistența necesară tuturor cetățenilor străini care au fost nevoiți să sosească în Transnistria. Vom face totul pentru a ajuta oamenii din Ucraina care se află într-o situație dificilă.

Nu credeți provocatorilor, păstrați o privire sobră asupra situației, dacă este posibil, oferiți sprijin celor care au nevoie.

Vă asigur că Transnistria este în apropiere și este întotdeauna gata să ajute oamenii pașnici", se arată în adresarea liderului de la Tiraspol.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?