X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Krasnoselski își dorește menținerea pacificatorilor ruși în Transnistria

11 sep. 2018,, 14:31   Politică
3006 2

Liderul autoproclamatei Republici Moldovenești Nistrene (RMN), Vadim Krasnoselski, se pronunță pentru menținerea formatului existent al operațiunii de menținere a păcii pe malurile Nistrului.

El a afirmat acest lucru în timpul unei întîlniri la Moscova cu președintele adjunct al guvernului rus, reprezentantul special al președintelui rus pentru relațiile comerciale și economice cu Republica Moldova, Dmitri Kozak, relatează Noi.md

Potrivit Serviciului de presă al liderului transnistrean, participanții la dialog au discutat o gamă largă de probleme de actualitate ale relațiilor ruso-transnistrene.

Părțile au remarcat caracterul de succes al operațiunii de menținere a păcii din Rusia pe malurile Nistrului și au fost de acord că trebuie continuată în formatul actual, drept garanție a păcii și stabilității în regiune.

Referindu-se la cooperarea politică și diplomatică dintre Rusia și Transnistria, Vadim Krasnoselski a subliniat participarea activă a Federației Ruse în formatul de negocieri „5 + 2“, ca țară garant.


În cadrul întîlnirii de la Moscova, vicepremierul rus și liderul transnistrean au discutat despre starea actuală și perspectivele cooperării bilaterale în chestiuni economice, umanitare și culturale.

Vadim Krasnoselski a mulțumit Federației Ruse pentru sprijinirea Transnistriei în aceste domenii și și-a exprimat speranța pentru continuarea interacțiunii substanțiale active în viitor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?