Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Krasnoselski a numit provocatoare argumentele cu privire la amenințarea la adresa Ucrainei din partea Transnistriei

21 iul. 2022,, 11:30   Politică
2455 0

Liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, a declarat că nu există nicio amenințare din partea regiunii nerecunoscute PMR pentru Ucraina, numind astfel de declarații drept speculații ale provocatorilor.

„Discuții nesfîrșite despre amenințarea emanată de Transnistria în raport cu Ucraina, despre reluarea conflictului armat dintre Transnistria și Moldova – toate acestea sînt discuții deșarte ale unor provocatori și speculații ale strategilor de canapea”, a subliniat Krasnoselski într-un interviu pentru TASS, comentînd despre declarațiile anterioare ale președintelui ucrainean Vladimir Zelenski.

„Știm ce este războiul și nu dorim să se repete. În calitate de președinte și comandant șef al forțelor armate, declar că Transnistria nu are planuri agresive împotriva statelor vecine și a oricăror alte state. <...> Doctrina militară a Transnistriei rămîne neschimbată: sprijinim capacitatea de apărare la nivelul necesar pentru a ne proteja împotriva agresiunii”, a spus Krasnoselski.

Președintele Zelenski, în iunie, la o conferință de presă cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, la Kiev, răspunzînd la o întrebare, și-a anunțat disponibilitatea de a răspunde cu o lovitură la o amenințare ipotetică din Transnistria, unde sînt staționate forțele de menținere a păcii ruse. Totodată, el a adăugat că trebuie evitată destabilizarea în regiune. Între timp, o situație tensionată rămîne în Transnistria după o serie de atacuri teroriste care au avut loc la sfîrșitul lunii aprilie. Krasnoselski a declarat apoi că urmele organizatorilor exploziilor duc în Ucraina și a dispus intensificarea măsurilor de securitate.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?