Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Kozak l-a lăudat pe Dodon: poziția președintelui „de a nu fi prieten cu cineva împotriva cuiva”

21 sep. 2019,, 12:44   Politică
3474 5

Autoritățile ruseşti vor face tot posibilul pentru ca oamenii de afaceri moldoveni să simtă confort în desfăşurarea de activități în FR.

În același timp, conducerea acestei țări nu pune sub semnul întrebării și nu subestimează dorința poporului moldovean de integrare europeană, iar politica echilibrată urmată de președintele Moldovei, Igor Dodon, găsește sprijin la cel mai înalt nivel.

Despre aceasta a declarat într-un discurs ţinut în cadrul ședinței în plen a Forumului Economic Moldo-Rus vicepremierul rus și reprezentantul special al lui Vladimir Putin, Dmitri Kozak.

- Aici este absolut necesar să susținem poziția politică de lungă durată a lui Igor Nikolaevici Dodon ca să nu fim prieteni cu cineva împotriva cuiva. Astăzi este necesar, în primul rînd, să fie apărate interesele naționale ale RM și să fim prieteni cu toată lumea. În ceea ce privește sfera economică, aceasta trebuie depolitizată, deoarece suferă fenomene negative asociate politizării, introducerii de sancțiuni reciproce și restricții din motive politice. Renunţînd la aceste manifestări, va avea de cîştigat toată lumea. Noi vom susţine şi vor promova la maximum o astfel de abordare. Cooperarea noastră cu Republica Moldova ar trebui să fie un exemplu al unei astfel de politici pragmatice, care va fi în interesul popoarelor noastre ”, a spus el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?