X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Kozak despre prăbușirea coaliției PSRM-ACUM: „Sînt chiar uimit că a durat aproape șase luni”

21 noi. 2019,, 11:14   Politică
5034 4

Rusia nu are nicio influență asupra situației politice din Moldova și se așteaptă ca UE și SUA să adere la aceeași poziție, a declarat ieri, viceprim-ministrul rus Dmitri Kozak, în cadrul întrevederilor purtate cu premierul moldovean, Ion Chicu și omologul său rus Dmitri Medvedev.

„Astăzi nu tragem șirul nimănui și sper că partenerii noștri europeni și americani vor face același”, a declarat Kozak jurnaliștilor în urma discuțiilor ruso-moldovenești purtate de prim-miniștrii Dmitri Medvedev și Ion Chicu, ieri la Moscova, transmite NOI.md cu referire la realitatea.md.

Vicepremierul a fost întrebat dacă se poate considera că, după prăbușirea coaliției socialiștilor cu Blocul ACUM, s-a încheiat și consensul dintre Federația Rusă, UE și SUA. Kozak a răspuns că, chiar și atunci cînd a apărut această coaliție „nu a existat o astfel de cooperare și interacțiune cu privire la formarea unui nou guvern al Republicii Moldova”.

„Aceasta a fost o situație în care a fost urgentă luarea unei decizii pentru a depăși criza politică profundă a Republicii Moldova. Am propus o soluție atunci cînd a fost creată o coaliție pentru a decriminaliza Moldova, pentru a crea noi condiții pentru alegeri. Am înțeles că o astfel de coaliție nu poate fi durabilă. Sînt chiar uimit că a durat aproape șase luni", a declarat viceprim-ministrul rus, scrie presa rusă.

Amintim că, ieri, Ion Chicu a avut o deplasare în Federația Rusă, unde a avut întrevederi cu oficiali ruși, inclusiv cu omologul său, Dmitri Medvedev.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?