X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Kozak a promis alocarea grabnică a fondurilor de ajutor ruseşti Transnistriei

4 dec. 2018,, 14:51   Politică
4294 4

Fondurile băneşti de ajutor din partea Rusiei pentru achitarea indemnizațiilor corespunzătoare pensionarilor din regiunea transnistreană vor ajunge în Transnistria în cel mai apropiat timp, transmite Noi.md.

Declaraţia în cauză a fost făcută de vicepremierul preşedintelui Guvernului Federației Ruse, reprezentantul special al președintelui Federației Ruse pentru relații economice și comerciale cu Republica Moldova, Dmitri Kozak, în cadrul unei întîlniri de lucru, la Moscova, cu președintele nerecunoscutei Republici Moldovenești Nistrene, Vadim Krasnoselski, privind problemele dezvoltării cooperării bilaterale sociale și umanitare.

Potrivit comunicatului Serviciului de presă al liderului transnistrean, în cadrul întrevederii, conlocutorii au discutat o gamă largă de probleme, inclusiv situația regională per ansamblu, dinamica procesului de negocieri, precum și direcţiile actuale de cooperare ruso-transnistreană. O atenție deosebită a fost acordată susținerii operațiunilor de menținere a păcii pe malul Nistrului, care de circa 26 de ani reprezintă garanția sigură a păcii și stabilității în întreaga regiune.

În cadrul întrevederii, președintele nerecunoscutei Republicii Moldovenești Nistrene și vicepremierul Federației Ruse au discutat aspecte legate de dezvoltarea economică, concentrîndu-şi atenţia asupra măsurilor de stimulare a creșterii exporturilor transnistrene în Federația Rusă. Conlocutorii au acordat atenție, de asemenea, tematicii de finalizare a proiectelor sociale și umanitare, implementate prin intermediul Organizaţiei Autonome Nonprofit „Integrarea Eurasiatică”.

Participanții la întîlnire și-au exprimat satisfacția față de natura informativă a contactelor bilaterale, căzînd de acord să continue interacțiunea constructivă şi la obiect pe un spectru vast de domenii.


La finalul dialogului, șeful Transnistriei i-a mulțumit conducerii Federației Ruse pentru sprijinul acordat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?