X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Kosaceov: Stagnarea relațiilor dintre Rusia și Moldova a rămas în trecut

20 iul. 2019,, 10:00   Politică
3719 1

Șeful comisiei pentru afaceri externe al Consiliului Federaţiei, Konstantin Kosaceov, a declarat că anii de stagnare în relațiile dintre Moldova și Federația Rusă au luat sfîrșit, iar acum trebuie să profităm de șansa de a îmbunătăți relațiile.

"Noi, în Rusia, am urmărit cu mare grijă cursul campaniei electorale din Găgăuzia, precum și viața politică din ultimele luni și ne-am făcut griji de-a lungul anilor de stagnarea relațiilor moldo-ruse. Și sîntem sincer bucuroși că de data aceasta totul a rămas în trecut, avem în față perspective frumoase și în puterea noastră este de a profita de șansa pe care ne-o dă istoria noastră, soarta și voința politică exprimată de alegătorii Moldovei", a spus Kosaceov la ceremonia de investire a șefului (bașkanului) Găgăuziei, Irina Vlah, transmite ria.ru.

El a menționat că a adus felicitări și din partea șefului Consiliului Federației al Federației Ruse, Valentina Matvienko, din partea șefilor a zece regiuni cu care Gagauzia a încheiat acorduri, precum și din partea șefilor celorlalți subiecți ai Federației Ruse care "visează să coopereze cu Găgăuzia".

La ceremonia de investire au participat Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, Premierul Maia Sandu, Președintele Parlamentului Zinaida Grechanîi, Mitropolitul Chișinăului și întregii Moldove Vladimir, reprezentanți ai corpului diplomatic, inclusiv ambasadorul Rusiei Oleg Vasnețov. De asemenea, a fost prezentă și o delegație de deputați ai Dumei de Stat a Federației Ruse.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?