X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Kent Logsdon: "SUA salută abordarea Republicii Moldova și îi respectă neutralitatea"

30 apr. 2022,, 11:45   Politică
4299 0

Statele Unite ale Americii se bucură să vadă acea atitudine luată de Guvernul Republicii Moldova și conducerea Transnistriei, care doresc să evite tensiunile din regiune. Statele Unite susțin integritatea teritorială și suveranitatea Republicii Moldova și recunosc neutralitatea țării, enunțată în Constituția sa.

Despre acest lucru a declarat ambasadorul SUA în Moldova, Kent Logsdon, vorbind în cadrul emisiunii "Vineri cu Anatolie Golea" de la postul de televiziune RTR-Moldova, relatează Noi.md.

"Toată lumea vrea să se asigure că nu există motive suplimentare pentru conflict și toată lumea vrea să evite tensiunile în regiune. Urmărim cu mare îngrijorare ceea ce s-a întîmplat în regiunea transnistreană. Sarcina noastră este să înțelegem ce se întîmplă și să continuăm să susținem Moldova, să susținem integritatea teritorială și suveranitatea Moldovei. Recunoaștem neutralitatea țării, prevăzută în Constituție, și vom continua să lucrăm cu partenerii, vom continua să susținem țara dvs. în orice mod posibil", a spus diplomatul american.

Întrebat care sînt șansele recunoașterii internaționale a neutralității Republicii Moldova și dacă aceasta ar trebui consolidată la un nivel superior sau, dimpotrivă, de renunțat la ea, după cum cred unii, el a menționat că neutralitatea Republicii Moldova este prevăzută în Constituție, iar Statele Unite o recunosc.

"Avem parteneriate. Vom continua aceste parteneriate. Iar problema neutralității este o problemă de care ar trebui să se ocupe Moldova. Ea este consfințită în Constituție și noi o recunoaștem", a spus Kent Logsdon.
În opinia sa, la întrebarea dacă neutralitatea este o garanție a securității sau dacă sînt necesare alte măsuri, ar trebui să răspundă guvernului țării, oamenii trebuie să ia o decizie.


"Noi recunoaștem ceea în ce cred partenerii noștri. Trebuie să fim conștienți de acest lucru și de ceea ce fac ei pentru propria lor securitate, și reieșind din acest lucru noi construim relațiile cu Republica Moldova", a spus el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?