Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Kedmi: "SUA nu sînt pregătite de un conflict militar cu Rusia și vor fi nevoite să se retragă"

25 ian. 2022,, 16:45   Politică
3225 2

Ceea ce se întâmplă acum este un punct critic în dezvoltarea întregii lumi, a Europei, în special a Rusiei, precum și a Statelor Unite și a tuturor celor care au legătură cu aceasta.

Această opinie a fost exprimată de către omul de stat israelian, diplomatul, expertul militar-politic, fostul șef al Serviciilor Speciale israeliene "Nativ", Yakov Kedmi, în cadrul unei întrevederi cu jurnaliștii moldoveni în format online în cadrul clubului media ”Формат А3”, relatează Noi.md.

El și-a exprimat convingerea că Rusia va reuși retragerea bazelor americane din Europa.

"Ea va reuși acest lucru deoarece, hotărînd să facă acest pas, ea mizează pe avantajul său din ce în ce mai mare în domeniul armelor nucleare strategice, de care preocupă foarte mult Statele Unite și pun SUA în fața problemei că nu sînt astăzi gata să lupte cu Rusia. Iar Rusia amenință astăzi anume cu acțiuni tehnico-militare, așa cum sînt numite. Și americanii nu au cu ce se opune acestor acțiuni, pentru că nu sînt pregătiți pentru un conflict militar cu Rusia, dar Rusia este gata. Și, prin urmare, din cauza slăbiciunii lor, vor fi nevoiți să se retragă pentru a nu suferi o înfrîngere militară și pentru a nu suferi pierderi uriașe care pot rupe coloana vertebrală a Statelor Unite. Iar Rusia folosește avantajul pe care îl are", a spus Yakov Kedmi.

Potrivit lui, Statele Unite ar trebui să răspundă la întrebarea dacă soldații americani sînt gata să moară pentru bazele din România, dacă sunt gata să înceapă un război nuclear, pentru a păstra bazele americane din Statele Baltice.


"Americanii nu sunt pregătiți. Singurul lucru pe care încearcă să-l facă acum, neînțelegînd și cedînd presiunii politice, este să negocieze ceva mai mic, ei cred că poate Rusia se va mulțumi cu doar cu o parte. Dar ei nu înțeleg situația și se înșeală. Rusia va obține revenirea NATO la granițele din 1967", a subliniat expertul militar-politic, fostul șef al Serviciului de Informații israelian "Nativ".

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?