Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Kedmi: România trebuie să se gîndească mai mult la Timișoara decît la Republica Moldova

25 ian. 2022,, 11:00   Politică
4961 26

Autoritățile române trebuie să se gîndească mai puțin la aderarea Republicii Moldova, dar să se gîndească mai mult la Timișoara, ca aceasta să nu se întoarcă de unde a venit.

Această opinie a fost exprimată de către omul de stat israelian, diplomatul, expertul militar-politic, fostul șef al Serviciilor Speciale israeliene "Nativ", Yakov Kedmi, în cadrul unei întrevederi cu jurnaliștii moldoveni în format online în cadrul clubului media ”Формат А3”, relatează Noi.md.

El a mai menționat că moldovenii din România au fost întotdeauna oameni de mîna a doua.

"Moldovenii nu au fost niciodată oameni de sortul doi nici în Rusia, nici în Uniunea Sovietică. Dar în România - au fost. Același lucru este valabil și pentru ucraineni și belaruși care au fost nedoriți în Polonia, dar există unii care vor acolo. Viitorul Moldovei poate fi bun în cadrul unui stat unic, independent. Și aș sfătui autoritățile române să se gîndească mai puțin la Moldova, dar mai mult la Timișoara. Ca să nu se întoarcă de unde a venit. Acest lucru ar trebui să-i intereseze mai mult pe români, dar nu Republica Moldova", a spus Yakov Kedmi.

13
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?