AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 912
Criza energetică stiri: 742
Preşedintele stiri: 3210

Kedmi: România trebuie să se gîndească mai mult la Timișoara decît la Republica Moldova

25 ian. 11:00   Politică
3784 26

Autoritățile române trebuie să se gîndească mai puțin la aderarea Republicii Moldova, dar să se gîndească mai mult la Timișoara, ca aceasta să nu se întoarcă de unde a venit.

Această opinie a fost exprimată de către omul de stat israelian, diplomatul, expertul militar-politic, fostul șef al Serviciilor Speciale israeliene "Nativ", Yakov Kedmi, în cadrul unei întrevederi cu jurnaliștii moldoveni în format online în cadrul clubului media ”Формат А3”, relatează Noi.md.

El a mai menționat că moldovenii din România au fost întotdeauna oameni de mîna a doua.

"Moldovenii nu au fost niciodată oameni de sortul doi nici în Rusia, nici în Uniunea Sovietică. Dar în România - au fost. Același lucru este valabil și pentru ucraineni și belaruși care au fost nedoriți în Polonia, dar există unii care vor acolo. Viitorul Moldovei poate fi bun în cadrul unui stat unic, independent. Și aș sfătui autoritățile române să se gîndească mai puțin la Moldova, dar mai mult la Timișoara. Ca să nu se întoarcă de unde a venit. Acest lucru ar trebui să-i intereseze mai mult pe români, dar nu Republica Moldova", a spus Yakov Kedmi.

12

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав