Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Kedmi: "Nimeni în afară de București nu acceptă Moldova ca parte a României"

25 ian. 2022,, 13:30   Politică
18990 68

Rusia se declară pentru independența Moldovei și unitatea statului moldovenesc.

Despre acest lucru a declarat omul de stat israelian, diplomatul, expertul militar-politic, fostul șef al Serviciilor Speciale israeliene "Nativ", Yakov Kedmi, în cadrul unei întrevederi cu jurnaliștii moldoveni în format online în cadrul clubului media ”Формат А3”, relatează Noi.md.

Astfel el a comentat declarația șefului diplomației moldovenești, Nicu Popescu, potrivit căreia autoritățile moldovenești sunt recunoscătoare NATO pentru sprijinul Organizației pentru suveranitatea, integritatea teritorială a Republicii Moldova și respectul pentru statutul nostru de neutralitate.

"Rusia a amenințat vreodată Moldova sau a cerut ceva? Nu. Ea a spus, vă rog, doar luați în considerare drepturile celor trei grupuri principale ale populației: populația din Transnistria, care este predominant ruso-ucraineană și parțial moldovenească, precum și moldoveni și găgăuzi. Trei grupuri principale ale populației moldovenești - moldoveni, găgăuzi și populația ruso-ucraineană-moldovenească din Transnistria - sunt populația unei țări. Rusia nu a cerut niciodată dezmembrarea Moldovei sau separarea Moldovei. Nimic. Iar trupele erau necesare acolo pentru a proteja populația. Nu pentru a cere separarea Transnistriei de Moldova. Nici acum Rusia nu declară așa ceva. Adică este pentru un stat unic moldovenesc. Și nimeni, în afară de România și a unor politicieni moldoveni, nu se declară pentru Moldova ca parte a României", a spus Yakov Kedmi.

10
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?