Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Kedmi a explicat diferența dintre NATO și CSTO

25 ian. 2022,, 19:00   Politică
3274 6

Practic nu există nimic în comun între NATO și CSTO (Organizația Tratatului de Securitate Colectivă).

Această opinie a fost exprimată de către omul de stat israelian, diplomatul, expertul militar-politic, fostul șef al Serviciilor Speciale israeliene "Nativ", Yakov Kedmi, în cadrul unei întrevederi cu jurnaliștii moldoveni în format online în cadrul clubului media ”Формат А3”, relatează Noi.md.

Comentînd cu privire la desfășurarea recentă a forțelor de menținere a păcii CSTO în Kazahstan, el a menționat că CSTO nu are baze în alte țări, nu există forțe comune CSTO, nu există un sediu CSTO care să conducă ca o singură forță militară.

"Ei se adună pentru o operațiune sau alta și fiecare țară delegă pentru a participa la ea o unitate sau alta. CSTO nu funcționează în afara țărilor CSTO, spre deosebire de NATO. CSTO nu avea de gînd să intre în Afganistan și nu a acționat în Afganistan. Prin urmare, CSTO nu are o bază comună și nimic asemănător cu NATO, cu excepția faptului că este o organizație militară a mai multor țări pentru a rezolva diverse probleme care amenință securitatea acestor țări", a spus Yakov Kedmi.

Potrivit acestuia, cînd forțele de menținere a păcii CSTO au intrat în Kazahstan, cei care au încercat să transforme tulburările din această țară într-o rebeliune împotriva autorităților locale au fost înspăimîntați de faptul că țările CSI erau hotărîte să ajute autoritățile kazahe să suprime această rebeliune și, practic, chiar această decizie cu introducerea pacificatorilor CSTO a eliminat problema și rezistența față de autorități s-a oprit.


"În același timp, unitățile CSTO în sine nu au participat la operațiunile militare din Kazahstan și doar au păzit obiectele strategice. Iar forțele de securitate kazahe s-au ocupat cu suprimarea rebeliunii, astfel influența forțelor CSTO a fost mai degrabă politică și a ajutat la restabilirea ordinii publice în Kazahstan", a spus Yakov Kedmi.

8
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?