X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Judecătorii Curții Constituționale, somați să-și dea demisia (VIDEO)

18 iun. 2019,, 16:50   Politică
4364 1

Un șir de organizații nonguvernamentale de tineret au protestat astăzi la Curtea Constituțională, cerînd demisia judecătorilor CCM, informează Noi.md.

Activiștii civici i-au îndemnat pe membrii Curții să-și dea demisia de onoare, cît încă nu e tîrziu. Manifestanții i-au acuzat pe magistrați de sfidarea legii și a întregului popor.

„Ei și-au permis să adopte decizii care vin în contradicție și cu morala, și cu legea, iar mai apoi tot acești oameni își anulează hotărîrile rămînînd bine merci în funcții. Nu avem nevoie de asemenea judecători care nu țin cont de prevederile Constituției, care suspendă suveranitatea poporului prin introducerea alegerilor anticipate în mod abuziv și ilegal, transmite competențele președintelui ales de popor unui fost premier. Le cerem să-și dea demisia de onoare!”, a declarat liderul Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan” , Dumitru Roibu.

Protestatarii au depus și o declarație la sediul Curții Constituționale în care au enumerat abuzurile comise de judecători.


„Am venit să ne exprimăm indignarea față de această curte care a dat dovadă de nelegiuiri împotriva țării, a poporului și a Constituției. Acești oameni nu merită să se afle în funcții”, a menționat activistul civic Igor Sîrbu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?