Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Judecătoria de la Moscova l-a arestat în absență pe Renato Usatîi

24 iul. 2020,, 17:28   Politică
3993 0

Astăzi Curtea Tverskaia de la Moscova, a dispus arestarea în absență a lui Renato Usatîi în cadrul unui dosar penal privind organizarea unei comunități criminale.

După cum a aflat TASS de la serviciului de presă al Curții, el a fost dat în căutare internațională.

"Prin Hotărârea Judecătoriei Tverskaia de la Moscova în privința lui Renato Usatîi a fost aleasă o măsură de pedeapsă sub formă de detenție în absență. El a fost dat în căutare internațională", a spus reprezentantul instanței.

Avocatul Murad Musaev a cerut să nu-l aresteze pe acuzatul său: "el dorește să participe la investigații și este gata să vină".

Potrivit lui, în cazul în care instanța va emite în absență o sancțiune de arest, Moldova nu-l va extrăda în baza acelorași norme de drept care-i permit și Rusiei să nu-și extrădeze cetățenii la cererile altor țări.


"Căutarea internațională în acest caz este o măsură nu numai ineficientă, ci și contraproductivă", consideră fundașul.

Usatîi însuși, a explicat avocatul, consideră că dosarul este motivat politic - anterior, potrivit avocatului, el a fost amenințat cu urmărire penală și forțat să iasă din partidul său.

La rîndul său, anchetatorul MAI al FR a declarat că l-a invitat de mai multe ori pe Usatîi la acțiuni de urmărire penală, inclusiv pentru acuzare, dar el "s-a eschivat de la prezență".

Usatîi a fost dat în căutare internațională. Perioada de valabilitate a măsurii de reprimare a fost stabilită pentru două luni de la reținerea sau extrădarea acestuia în Rusia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?