Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Joi vom avea oaspeți. Oficial american va vizita Moldova

10 aug. 2022,, 15:11   Politică
2573 0

Consiliera specială pentru drepturile internaționale ale persoanelor cu dizabilități, Sara Minkara, va efectua o vizită în Moldova în perioada 11-12 august curent și urmează să aibă întrevederi cu oficiali guvernamentali și reprezentanți ai societății civile pentru a afla mai multe despre eforturile acestora de a sprijini persoanele cu dizabilități din țara noastră.

De asemenea, Minkara se va întîlni cu persoane cu dizabilități, inclusiv cu refugiați transnistreni, care au fost strămutați din cauza conflictului din Ucraina.

Consiliera specială pentru drepturile internaționale ale persoanelor cu dizabilități, Sara Minkara conduce în prezent strategia cuprinzătoare a Departamentului de Stat al SUA de promovare și protecție a drepturilor persoanelor cu dizabilități din întreaga lume.

Sara Minkara a fost numită în funcție de către președintele SUA, Joe Biden, la sfîrșitul anului trecut. Înainte de a se alătura Departamentului de Stat, ea a fondat și a ocupat funcția de CEO al Sara Minkara, LLC, care promovează leadershipul autentic și incluziunea bazată pe valori. Ea a înființat, de asemenea, Empowerment Through Integration (ETI), o organizație nonprofit angajată să dezvolte o societate globală mai incluzivă și să transforme stigmatele sociale și culturale împotriva dizabilității.

Consilierul special Minkara este absolvent al Colegiului Wellesley și al Școlii de Guvernare Kennedy a Universității Harvard. Ea a fost recunoscută pentru numeroasele sale contribuții prin numiri și premii, inclusiv onoruri de la Clinton Global Initiative, Massachusetts Institute of Technology (MIT), Forbes 30 Under 30, Ashoka, Harvard, Halcyon și Vital Voices „100 Women Using Their”.


Pe plan internațional, Minkara a promovat drepturile persoanelor cu dizabilități, diversitatea, accesul și incluziunea într-o serie de țări, inclusiv Liban, Malaezia, Nicaragua, Rwanda, Thailanda și Regatul Unit.

Oficiala americană este de origine arabă și vorbește vorbește limba arabă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?