X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Johannes Hahn vine mîine la Chișinău

18 iun. 2019,, 12:50   Politică
3186 0

Comisarul european pentru politica de extindere și vecinătate, Johannes Hahn, întreprinde o nouă vizită la Chișinău, la scurt timp după ce Guvernul Sandu a intrat în deplină funcțiune, iar Partidul Democrat s-a retras de la guvernare.

„În septembrie anul trecut am înmînat guvernului precedent o listă de reforme ce trebuiau îndeplinite pentru deblocarea asistenței macrofinanciare. Au fost anumite condiții și în această săptămînă urmează să discutăm cu Guvernul Sandu pentru a vedea dacă lucrurile pot fi grăbite în acest sens pentru a putea relua finanțarea pentru R. Moldova”, a declarat Johannes Hahn ieri, 17 iunie, înainte de ședința Consiliului Afaceri Externe al Consiliului UE.

Totodată, oficialul european a declarat că Uniunea Europeană urmează să monitorizeze pașii pe care îi va întreprinde noua guvernare pentru implementarea reformelor.

Aceasta este cea de-a doua vizită a lui Johannes Hahn la Chișinău din această lună. Anterior, oficialul european a purtat discuții cu partidele din R. Moldova la 3 iunie, atunci cînd se purtau discuțiile pentru crearea unei majorități parlamentare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?