X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Jizdan: PD nu se mai indentifică cu Plahotniuc

17 noi. 2019,, 13:14   Politică
5797 5

Partidul Democrat nu se mai asociază cu Vlad Plahotniuc, iar ceea ce este PD-ul astăzi, e cu totul diferit.

Cel puțin la această concluzie a ajuns fostul ministru al Afacerilor Interne, actualul secretar al Partidului Democrat, Alexandru Jizdan, într-un interviu pentru Europa Liberă, transmite unimedia.info

„Nu am supărări, am întors fila, nu am vorbit cu domnul Plahotniuc niciodată. Și dacă vreodată îl voi întîlni o să vorbesc, am și eu întrebările mele, de ce s-a întîmplat așa. Dar atunci cînd noi am declarat că Partidul Democrat nu mai este partidul unui om și nu mai este Vladimir Plahotniuc, asta înseamnă că noi am dat această filă. În Partidul Democrat sînt suficienți oameni pentru a continua lucrurile frumoase care le-a produs acest partid. Azi este o tentativă așa insistentă de a-l readuce virtual pe Vladimir Plahotniuc în faţa oamenilor”, a punctat Jizdan.

Întrebat de cîți bani are nevoie un partid, Jizdan a declarat că PD-ul nu are bani la momentul de față. „Eu pot să vă spun în calitate de secretar general al PDM, cum e să fii secretar general într-un partid, care nu are bani deloc. Asta pot să vă povestesc, cum se face politică fără bani”, a mai menționat el.

Europa Liberă: Cîți bani trebuie unui partid în Republica Moldova să activeze?


AlexandruJizdan: „Depinde pe ce criterii a fost creat acest partid, dacă oamenii din partid sînt îndrăgostiți în ideea partidului, și în ceea ce face partidul, trebuie puțini bani. Dacă este o adunătură de oportuniști, ai nevoie de foarte mulți bani, numai că lucrul acesta nu te ajută. Cînd partidul își are la temelie banii, eu îl consider un SRL , care falimentează atunci cînd nu mai ai bani, acesta nu e partid. Un partid a căror membri caută doar funcții, caută bani el este sortit pieirii exact pînă în momentul în care tu mai ai posibilitatea să dai bani. Și am văzut și altă dată partide a căror membri nu vor nimic, au o idee în față pentru care ei luptă. Atunci cînd noi vom face ca oamenii să creadă în ideea Partidului Democrat, membrii PD-ului vor apăra partidul indiferent sînt bani sau nu sînt bani”, a conchis Jizdan.

Amintim că la data de 28 octombrie Vladimir Plahotniuc a fost dat în căutare internațională și interstatală de către CNA, după ce nu s-a prezentat la organul de urmărire penală în urma aplicării arestului preventiv.

Fostul lider al PDM are calitate de învinuit, pe cauzele penale din gestiunea Procuraturii Anticorupție, în săvîrșirea infracțiunii prevăzute de art.243 alin. (3) lit.b) din Codul Penal al Republicii Moldova - spălarea banilor, săvîrșită în proporții deosebit de mari.

Cauzele penale au fost conexate într-o procedură unică.

De menționat că la data de 10 octombrie curent procurorii anticorupție au cerut mandat de arestare pe un termen de 30 de zile pe numele lui Vlad Plahotniuc. La 11 octombrie curent, Judecătoria Chișinău a emis mandat de arest preventiv pe numele lui Vlad Plahotniuc.

Iar la data de 14 noiembrie, magistrații Curții Tverskaya din Moscova, Federația Rusă, au emis din nou mandat de arestare pe numele ex-liderului Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, într-un dosar penal, intentat pentru contrabandă cu droguri de către un grup criminal organizat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?