Jizdan comentează dubla identitate a lui Plahotniuc și eliberarea lui Filat

5 dec. 2019,, 14:17   Politică
6289 0

Nu este nimic ieșit din comun în faptul că fostul lider democrat, Vlad Plahotniuc și-a luat o a doua identitate. Important este să vedem de ce a fost necesară perfectarea acestor acte, spune noul președinte al Comisiei de securitate a Parlamentului, Alexandru Jizdan.

”Documentele criptate le fac toate instituțiile care au acest drept, mă refer la MAI, CNA. Oricare cetățean care are nevoie de un act criptat, care să îi schimbe numele prin prisma protecției martorilor, prin prisma activității de serviciu, acest lucru nu este ieșit din comun, dacă argumentarea acesteia va arăta că s-a procedat legal. Argumentarea este să vedem de ce a fost necesar de perfectat aceste acte și acum, comandatarii acestor acte, cînd vor fi invitați, ei trebuie să vină să spună de ce au făcut acest lucru”, a subliniat Jizdan.

Proaspătul șef al Comisiei de securitate din cadrul Parlamentului a comentat și decizia de eliberare a fostului premier Vlad Filat. Alexandru Jizdan spune că pentru el, eliberarea lui Vlad Filat din detenție a fost o surpriză. Totuși, potrivit lui Jizdan, este o decizie a instanței căreia trebuie să se conformeze toată lumea și care să nu fie analizată politic.

”Este instanța de judecată, sînt specialiști în domeniu, despre asta s-a vorbit și ieri la Consiliul Suprem de Securitate. Pînă la urmă, Ministerul Justiției trebuie la moment să vină cu expertiză, nu doar cu comentarii și nu doar cu ”unii”. Eu nu cunosc esența și nu am văzut decizia instanței de judecată și nu o să mă apuc acum să dau catalogări”, a spus Alexandru Jizdan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?