X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Jardan, REȚINUT pentru 72 de ore

22 mar. 2021,, 20:17   Politică
3184 1

Deputatul partidului "ȘOR", Petru Jardan, a fost reținut pentru 72 de ore, după ce a rămas fără imunitate parlamentară. Informația a fost confirmată de către șeful interimar al Procuraturii Anticorupție, Serghei Gavajuc.

Potrivit Procuraturii Generale, deputatul este suspectat de abuz în serviciu și acțiuni în interesul unui grup infracțional.

Trebuie reamintit faptul că Pentru Jardan este investigat în cazul concesionării aeroportului din Chișinău. Cu puțin timp înainte de reținerea sa, parlamentarii l-au lipsit de imunitatea parlamentară cu 68 de votaturi.

Potrivit materialelor urmăririi penale, Petru Jardan ar fi comis ”abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionării. Fărădelegile ar fi fost comise în perioada cînd Jardan a activat în calitate de director general interimar la Aeroport, iar suma prejudiciului cauzat întreprinderii se estimează la 4,9 milioane lei.

Menționăm că odată cu acordul de ridicare a imunității parlamentare, Procurorul General va avea încuviințarea Parlamentului în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală a deputatului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?