Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Jantuan, despre revenirea lui Filat în politică: „Are parteneri ascunși"

31 ian. 2020,, 10:30   Politică
5933 0

Fostu premier Vlad Filat ar putea în cel mai scurt timp să revină în politică. Cel puțin de această părere este ex-deputata Stella Jantuan, care spune că fostul politician ar avea parteneri ascunși, care îl vor ajuta să gestioneze situația de a reveni în politica R. Moldova.

„Cunoscîndu-l pe domnul Filat ca persoană foarte ambițioasă, nu cred că se va opri doar la aceea că va veni la sedul partidului, pentru ca să-i susțină pe foștii săi colegi… Vlad Filat și Partidul Liberal Democrat (PLDM) eu cred că au șanse să revină. Poate nu așa în forță cum și-ar dori ei. Eu cred că ambițiile domnului Filat sînt îndreptate anume spre revigorarea PLDM-ului. Dacă e să vorbim de posibilitatea gestionării situației în favoarea partidului, eu cred că Vlad Filat are parteneri ascunși, care îl vor ajuta să gestioneze situația de a reveni în politica R. Moldova”, a comentat Jantuan la emisiunea „Cutia Neagră cu Mariana Rață” de la TV8.

De partea cealaltă, fostul coleg de partid al lui Filat, Vadim Pistrinciuc spune că acesta nu ar trebui să se reîntoarcă în politică, ci mai mult să se bazeze pe domeniul justiției.

„Nu cred eu că revine el foarte activ. Eu am văzut că e foarte emoționat. Probabil a avut un moment de încordare vizavi de decizia de la Curtea de Apel. Ceea ce a spus e foarte simplu. El a investit foarte mult, a creat partidul de la zero… Probabil are tentația, avînd o experiență politică să meargă, dar nu cred că o va face într-un mod foarte activ. – De ce? – Din ce a spus el, cred că este o decizie corectă. Trebuie să se ocupe de partea legală. El a spus foarte clar că umează să-și demonstreze nevinovăția și la CtEDO, după care să ceară rejudecarea cauzei. Cred că asta este unica posibilitate pentru el să aibă tangență cu justiția. El asta ar trebui să facă”, a spus Pistrinciuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?