X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 965

Ivan Diacov aduce acuzații grave Maiei Sandu

13 ian. 2019,, 13:15   Politică
13680

Fostul Procuror al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, aduce acuzații grave Maiei Sandu. Acesta a recunoscut pe facebook că a clasat un dosar în favoarea Maiei Sandu.

Mai exact, Diacov a menționat că atunci cînd deținea funcția de ministru al Educației, Maia Sandu a achitat pentru camerele de supraveghere chinezești un preț exagerat de mare.

Fostul Procuror a menționat că Maia Sandu a amînat de trei ori o licitație, pentru ca să cîștige concursul cine trebuie.

„Nu statul fură, stimată doamnă Maia. HOȚII fură de la stat. Dumneata mai ții minte cu cît mai mult ai plătit pentru camerele video chinezești pentru supravegherea examenelor de bacalaureat ,cumpărîndu-le cu prețul celor confecționate în Germania? De trei ori ați amînat licitația, pînă n-a cîștigat cel ce trebuia… Toți așa fac, nu-i așa? Recunosc, sînt vinovat. Am clasat acel dosar…”, a menționat Diacov.

Dosarul pornit pe marginea licitaţiilor privind achiziţionarea camerelor de supraveghere la BAC a fost pornit pe 31 mai 2013 în baza unei adresări anonime, examinată pentru faptul că se referea la interesul statului. Dosarul a fost pornit pe articolul 190, aliniat 5, Cod Penal – escrocherie săvîrşită în proporţii deosebit de mari. Ministerul Educaţiei urma să procure camere de supraveghere în valoarea de 7 milioane de lei, iar, potrivit denunţului, dispozitivele ar fi fost cumpărate la un preţ mult mai mic şi la parametri tehnici care nu corespundeau caietului de sarcini, camerele fiind cumpărate din China.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав